De vereniging van oud-leerlingen van de BTS


Tekst: J. Erftemeijer, Foto's: J. Erftemeijer

btslogo

Op 5 juni 1971 richtte een groepje enthousiaste oud-leerlingen’ de vereniging van oud leerlingen der Bosbouwtechnische School te Apeldoorn’ op, gemakshalve de VOL-BTS genoemd. In oktober van dat jaar waren er al 94 leden. Dit aantal groeide uit tot een constant aantal van ongeveer 300 leden. De leden zijn overal werkzaam, in velerlei sectoren en het ledenbestand vertegenwoordigt een enorme potentie aan kennis en ervaring. De vereniging bestaat nog steeds en deze site is een van de vele activiteiten.

jubileumfeest2006

De bekende najaarsevenementen lijken soms meer op een reisorganisatie voor binnen en buitenland. Nieuw zijn het groeiend aantal donateurs dat vanwege de interesse in het bos en het sfeertje van de vereniging zich hierbij willen aan sluiten.

embleem_nieuw1
In 1969 heeft de toenmalige vierde klas dit schild aangeboden aan de school. Henk Bonekamp en Paul Haverman hebben onder bezielende leiding van de timmerleraar Geert.v.Donselaar in het geheim alles uitgevoerd. Het ontwerp komt van een bestaand logo op een speldje dat iedere leerling op de school ontving.